Huishoudhulp met dienstencheques

Via dit door de overheid gesubsidieerd systeem kan iedereen huishoudelijke prestaties laten uitvoeren aan een zeer voordelig tarief.

Taken huishoudhulp:

    • Schoonmaken (inclusief de ramen)

    • Wassen en strijken

    • Verstelwerk van strijkgoed

    • Bereiden van maaltijden

Belangrijk is dat het hier gaat om huishoudhulp. Het is niet de bedoeling dat dienstencheques gebruikt worden om klussen te betalen zoals, herstellingen, schilderwerken, verbouwingswerken of het opvangen van kinderen en bejaarden.

Dienstencheques mogen ook enkel gebruikt worden om activiteiten die in de privésfeer plaatsvinden te vergoeden. Activiteiten die in een professionele omgeving plaatsvinden zijn bijvoorbeeld het poetsen van een dokterskabinet, wachtzaal of studio die verhuurd wordt.

Wat is een dienstencheque?

Een dienstencheque is een betaalmiddel waarvoor het Vlaamse Gewest een financiële bijdrage levert. Iedere meerderjarige persoon die in het Vlaamse Gewest zijn hoofdverblijfplaats heeft, kan dankzij dienstencheques tegen een gunstige prijs beroep doen op huishoudhulp.

U kan een huishoudhulp inschakelen die vergoed wordt op basis van één dienstencheque per volledig gepresteerd uur

De gemakkelijke bestelprocedure geeft u de mogelijkheid om snel over uw dienstencheques te beschikken. Zowel de elektronische als papieren dienstencheques zijn bovendien eenvoudig in gebruik.

Elektronische dienstencheques zijn eenvoudig in gebruik aangezien u online uw elektronische dienstenchequeportefeuille kan beheren zowel op vlak van aankoop als van gebruik.

Als reguliere gebruiker kan u per kalenderjaar 500 dienstencheques bestellen waarvan de eerste 400 aan €9 en de overige 100 aan €10.

Fiscaal Aftrekbaar

Het dienstenchequesysteem biedt u een fiscaal voordeel, er wordt namelijk een belastingvermindering toegekend bij aankoop van elektronische of papieren dienstencheques.

U geniet van een belastingvermindering van €1,80 per dienstencheque voor de eerste 169 aangekochte dienstencheques per persoon. Een dienstencheque van €9 kost in werkelijkheid maar €7,20 na belastingvermindering.

Gehuwde of wettelijk samenwonende partners hebben allebei recht op deze belastingvermindering voor de dienstencheques die ze onder hun eigen naam aankopen. De maximumbedragen gelden per jaar en per persoon. Daarom is het dus aangewezen dat beide partners elk hun eigen gebruikersnummer hebben bij Sodexo.

Jaarlijks rond 1 maart ontvangt u van Sodexo een fiscaal attest dat u bij uw belastingaangifte moet voegen om van bovenstaand fiscaal voordeel te genieten.

Regio: Beringen, Ham, Tessenderlo, Leopoldsburg, Balen, Heusden-Zolder

Meer uitleg over dienstencheques vindt u op de site van SODEXO.

http://www.dienstencheques-vlaanderen.be/

heeft u een vraag?

Aarzel dan niet en contacteer ons.

Maak een vrijblijvende afspraak